sâmbătă, august 27, 2005

Bani cinstitzi



Cum se cashtiga nishte bani cinstitzi? Simplu.

Treceam f linishtit cu bicicleta prin spate pe la BRD, gandidu-ma infometat la pulpa de pui pe care vroiam s-o pap, cand in spatele meu aud pe cineva strigand:

"Baiatuu!! Baiatuu!!"

Intorc capul shi vad un tip cu trasaturi orientale (era arab daca nu v-atzi prins) gesticuland spre mine.

"Vino pana aici"

Usor iritat pt ca m-a deranjat din gandurile mele culinare il intreb "De ce?"

Cu cuvinte pocite shi cu gesturi imi arata ca vrea sa-l ajut sa-shi impinga mashina ca nu-i porneshte. Am stat eu un pic pe ganduri, stomacul meu nefiind chiar in dispozitzia de a infaptui acte caritabile, dar pana la urma am zis "Haai, ca n-oi muri acuma", mai ales ca mashina de care vorbea era un pirpiriu de matiz care nu parea sa-mi provoace mari dificultatzi.

Imi leg bicicleta de un stalp pe care scria accesul interzis (bineintzeles neluat in seama de nimeni), shi ma apropii de micul gigant. La care arabelul imi intinde o hartie de 10 lei noi (x 10.000 pt cine are probleme cu conversia). Eu cu un gest din mana shi cu expresie de gentleman, ii zic ca "lasaaa ca nu-i nevoie, ar fi chiar culme". Dar te intzelegi cu arabu? "Ei lasa sa bei shi tu o cafea". Ce sa-l mai contrazic? Avea omul dreptate - trebuia sa beau shi eu o cafea, nu?

Dupa incheierea tranzactziei ma apuc sa imping mashina (care fie vorba intre noi chiar arata de parca se intorsese din desherturile Africii). Dupa vreo 20 de metri de incercari nereushite, in care eu deja incepusem sa gafai, arabul se da jos mormaind ca nu merge, se uita in jur shi ocheste un aurolac sub un copac (destul de bine imbracat fie vorba intre noi). Striga la el sa vina sa ne ajute, shi ne apucam iar de impins.

Dupa inca vreo 20 de metri eu shi plamanii mei am ajuns la concluzia ca nu suntem intr-o forma fizica prea buna, iar mashina tot se incapatzana sa nu porneasca. Arabul se da iar jos mormaind ca lasa ca nu merge, cand ocheshte pe trotuar o intreaga ceata de aurolaci. Ii mobilizeaza shi pe aia, ca saracu matiz era invelit deja intr-un nor de aurolac, shi ne punem iar pe impins - noroc ca ma ventilam de la mers ca altfel ash fi ajuns high din mai putzin de doua rasuflari.

Ei, cat ar fi fost el de matiz, alimentat cu atata aurolac era chiar culmea sa nu porneasca. Arabu a plecat in drumul lui, dupa ce le-a dat 10 lei shi la ceilaltzi shi eu, un pic mai linishtit vazand ca totushi eu valorez singur banii aia, m-am intors la pulpa mea de pui la gratar, gafaind inca vreo juma de ora dupa asta.

om cinstit

P.S. ticaloshii nu mai aveau pulpe de pui X-(

Un comentariu:

Andrei spunea...

De la Pleskavitzeria Sarbeasca - intreaba pe oricne de unde sa cumperi o pleskavita buna in Complex shi acolo te trimite